Persbericht

Lune en Returnity lanceren Binc: het ultieme concept voor duurzame afvalscheiding.

Producent van duurzame afvalsystemen Lune en circulariteitsregisseur Returnity hebben hun krachten gebundeld om een gezamenlijke droom te realiseren: de ultieme circulaire afvalbak. Met de introductie van de Binc heeft deze droom nu concreet vorm gekregen. De Binc combineert gemak, functionaliteit, duurzaamheid en Dutch design met het principe van circulariteit. Hierdoor is de Binc in alle opzichten dé oplossing van de toekomst voor afvalscheiding op het werk.

Mooi, makkelijk en functioneel

Bij Binc wordt het afval gescheiden in één systeem dat eenvoudig is uit te breiden van 3 naar 4 verschillende fracties. Ook is er keuze tussen een open of gesloten deksel. Dutch design zorgt voor extra uitstraling aan elke werkomgeving. En Binc staat voor gemak. Zo zijn de gerecyclede zakken per afvalstroom direct aan de kleur te herkennen en snel in de bak vast te klikken dankzij een slimme uitsparing. De zakken zijn snel te wisselen en makkelijk schoon te houden.

Het principe van circulariteit

Wat Binc vooral onderscheidt van anderen, is de ingebouwde circulariteit. Dit is het economische systeem waarbinnen gebruikte producten en grondstoffen blijven rouleren zonder waardeverlies. Elke Binc staat voor deze gedachte. Met een Binc wordt afval netjes gescheiden in verschillende afvalstromen, waaronder kunststoffen. Na inzameling verwerkt Returnity deze tot granulaatkorrels. Als een Binc geheel of gedeeltelijk aan vervanging toe is, gaat hij terug naar de oorspronkelijke productielocatie in Hoogeveen. Hier wordt bekeken welke delen van de Binc vervangen moeten worden. Dat kunnen kunststof delen zijn, die worden gemaakt van ‘Returnity’-granulaat. Maar ook metalen delen, die worden gemaakt van gerecycled staal uit Nederland. Ten slotte worden alle onderdelen – nieuw en gebruikt – samengevoegd. Op deze manier zijn de oorsprong en de duurzame verwerking van de bouwstenen van Binc gegarandeerd. Afval vormt een waardevolle grondstof voor nieuwe producten. Daarmee krijgt het simpelweg een tweede leven en wordt het circulair gemaakt.

Circular IQ

Daarnaast beschikt Binc over het Circular IQ product circularity report. Dit rapport bevat een overzicht van de belangrijkste circulariteitskenmerken van een product en haar samenstelling. Deze kenmerken zijn gebaseerd op geautoriseerde informatie van het bedrijf en haar toeleveringsketen.

Unieke samenwerking tussen Returnity en Lune

Om tot de Binc te kunnen komen, zijn Lune en Returnity een partnership met elkaar aangegaan. Lune ontwerpt, produceert en vermarkt producten waarmee klanten grondstoffen duurzaam kunnen inzamelen. Functionaliteit, ergonomie en duurzaam ontwerp staan daarbij voorop. Returnity werkt aan een wereld zonder afval en helpt toekomstbewuste bedrijven om duurzaam te kunnen ondernemen. Met services en circulaire producten zoals lease printpapier gaat Returnity samen met haar relaties op weg naar een circulaire omgeving.

Samen kijken Lune en Returnity met veel zorg en aandacht welke grondstoffen er nodig zijn om een duurzame afvalbak te ontwikkelen. Deze grondstoffen komen uit het eigen Nederlandse netwerk van Lune en Returnity en kunnen oneindig worden hergebruikt. Deze transformatie vormt meteen ook het credo van Binc: ‘from waste to value’.

© 2024 Binc | Disclaimer | Algemene Voorwaarden