Het principe van circulariteit

Met een Binc wordt afval netjes gescheiden in verschillende afvalstromen, waaronder kunststoffen. Returnity verwerkt dit kunststof tot granulaatkorrels en laat daarvan weer kunststof onderdelen voor Binc maken. Op deze manier staan we garant voor de oorsprong en de duurzame verwerking van de bouwstenen van Binc. We zien afval als waardevolle grondstof voor nieuwe producten. Zo geven we het simpelweg een tweede leven en kunnen we het circulair maken.

Circulariteit is hét economische systeem waarbinnen gebruikte producten en grondstoffen blijven rouleren zonder waardeverlies. Onze Binc vertegenwoordigt deze gedachte. We zamelen afval in, behandelen het als waardevol en maken er weer nieuwe producten van. Producten die zelfs weer terugkomen in een nieuwe Binc! From waste to value…

Binc kernwaarden

  • Gebruiksgemak
  • Efficiency
  • Lokale inzameling
  • Circulariteit
  • Dutch design

Lune Returnity

In alle opzichten circulair

Circulariteit gaat bij Binc echter nog verder. Want zelfs een Binc kan, geheel of gedeeltelijk, ooit eens aan vervanging toe zijn. En dan halen we de Binc gewoon terug naar de oorspronkelijke productielocatie in Hoogeveen. Hier kijken we welke delen van de Binc vervangen moeten worden. Dat kunnen kunststof delen zijn, die worden gemaakt van ons ‘eigen’ Returnity-granulaat. Maar ook metalen delen, die worden gemaakt van gerecycled staal uit Nederland.

Daarnaast is onze circulaire werkplaats ingericht op het repareren en refurbishen van onderdelen. Want als je oud nog kunt vernieuwen, hoef je nieuw niet te maken. Ten slotte voegen we alle onderdelen – nieuw en gebruikt – samen. En daarmee begint er weer een Binc aan een nieuw leven.

Om future-proof te kunnen werken, denken Binc en haar partners circulair. Van modulair design tot en met inzameling. We streven ernaar om onze producten, onderdelen, ruwe materialen én sommige afvalstromen maximaal te hergebruiken – desnoods in andere producten. Zo transformeren we ze ‘from waste to value’.

Een opgeruimd gevoel

Binc is dus mooi, makkelijk, functioneel én circulair. Daarmee is het de ultieme oplossing voor duurzame afvalscheiding. Ben je klaar voor deze nieuwe afvalervaring? Zet dan samen met Binc de eerste stap in de juiste richting. Het milieu zal je dankbaar zijn.

Circular IQ

Daarnaast beschikt Binc over het Circular IQ product circularity report. Dit rapport bevat een overzicht van de belangrijkste circulariteitskenmerken van een product en haar samenstelling. Deze kenmerken zijn gebaseerd op geautoriseerde informatie van het bedrijf en haar toeleveringsketen.

 

From waste to value

Binc is functioneel, staat voor gemak en heeft een mooi staaltje Dutch design. Al het afval wordt gescheiden in één systeem dat je eenvoudig zelf kunt uitbreiden van 3 naar 4 verschillende fracties. Super handig voor als er eens een afvalstroom bij komt. Daarnaast kun je kiezen voor een open of gesloten deksel. Ben jij klaar voor deze nieuwe afvalervaring?

Order now

© 2024 Binc | Disclaimer | Algemene Voorwaarden